Partnerstvo JU Studentski centar Sarajevo i BH Telecoma u korist boljeg standarda studenata i njihove dalje edukacije

Na pres-konferenciji Javne ustanove „Studenski centar“ Sarajevo koja je danas održana u Studentskom domu „Bjelave“ u Sarajevu, promovirani su brojni novi sadržaji za studente/stanare studentskih domova Bjelave i Nedžarići.

Uz brojne nove sadržaje, kakvi su ambulanta u Studentskom domu Bjelave, stomatološka ordinacija u Studentskom domu Nedžarići i drugi, kao novi vrlo značajan sadržaj posebno je istaknuto uvođenje moja TV i xDSL usluge BH Telecoma za sve studente u studentskim  domovima  „Studentskog centra“ Sarajevo.

Na ovoj pres-konferenciji u ime BH Telecoma su učestvovali direktor Izvršne direkcije za razvoj poslovanja i član Uprave BH Telecoma dr. Duljko Hasić i direktor Direkcije Sarajevo Kemal Avdagić, koji su ovom prigodom istakli da je uvođenje modernih usluga BH Telecoma studentima rezultat vođenih pregovora i saradnje dvije kompanija, a na zadovoljstvo studenata – korisnika smještajnog kapaciteta. Istaknuto je i da će svi pomenuti novi sadržaji i usluge znatno doprinijeti poboljšanju studentskog standarda i omogućiti im značajno bolji i ugodniji život u domovima.

U vezi sa uslugama BH Telecoma, direktor Hasić je naglasio da se radi o uslugama pristupa internetu velikih brzina i kvalitetnom IPTV sadržaju, i izrazio uvjerenje da će navedene usluge pomoći studentima u velikoj mjeri u njihovom profesionalnom usavršavanju i edukaciji.

Kao znak pažnje i dobre saradnje između dvije kompanije, JU „Studenski centar“ Sarajevo i BH Telecoma, na pres-konferenciji je uručeno i 35 vrijednih poklon-paketa BH Telecoma studentima smještenim u studentskim domovima, studentima sa najboljim prosjekom  ocjena I drugim, po kriterijima „Studenskog centra“ Sarajevo.

BH Telecom kao društveno odgovorna kompanija će zajedno sa Univerzitetom u Sarajevu i u budućnosti upotpunjavati potrebe studenata tokom perioda sticanje njihovih akademskih znanja, kao što je to oduvijek činio.