Univerzitet u Sarajevu posjetili predstavnici Studentskog centra Sarajevo

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj danas je primio direktora Studentskog centra Sarajevo Tarika Curića i rukovodioca Službe za smještaj Almira Škrijelja, a povod susreta je bio povećani interes stranih studenata za smještaj u Studentskom centru Sarajevo.

Curić je iskoristio priliku da prezentira smještajne kapacitete koji su u proteklom periodu adaptirani kako bi se studentima omogućili bolji uvjeti boravka, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću UNSA.

Planirano je da u narednom periodu Univerzitet u Sarajevu i Studentski centar Sarajevo potpišu sporazum o saradnji kojim će biti regulirani modaliteti saradnje, te otvorili posebne mogućnosti za studente strane državljane kako bi se vratili u studentske domove u većem broju.

Studentski centar je u proteklom periodu uložio značajna sredstva u poboljšanje uvjeta, te otvorio brojne mogućnosti za što uvjetniji boravak studenata, domaćih i stranih.

Studentski centar obezbjeđuje smještaj i ishranu za oko 2.000 studenata u sklopu Studentskog naselja Bjelave i Studentskog doma Nedžarići, te vodi brigu o kulturno-zabavnoj i sportskoj ponudi kao i obrazovno-informatičkim sadržajima.