Obezbijeđen smještaj za 1.700 redovnih studenata

U akademskoj 2018./2019. godini, 1.700 studenata Univerziteta u Sarajevu dobit će smještaj i ishranu u studentskim domovima. Pravo na prijem u JU “Studentski centar” Sarajevo imaju svi redovni studenti u Sarajevu čije je mjesto prebivališta izvan Kantona Sarajevo, a imaju obezbijeđenu subvenciju od kantona, općine, Federacije ili Distrikta.

– Usluge ishrane podrazumijevaju korištenje dva topla obroka dnevno, i to 25 ručaka i 25 večera u toku mjeseca. Kalorična vrijednost i zdravstvena ispravnost hrane je pod stalnim nadzorom stručnih institucija, pojasnio je u emisiji „Danas“ Tarik Curić, direktor JU “Studentski centar” Sarajevo.

Curić ističe da je veoma bitno što studenti pored smještaja imaju i socijalni i društveni život, te kako kaže, svaki mjesec organizuju izlete. 

– To su djeca koja dolaze iz raznih mjesta iz naše zemlje. Mi pokušavamo da im približimo Sarajevo. Naša djeca svaki mjesec imaju izlet, zimi se odlazi na planinu, ljeti na jezera. Mi nismo klasični karantinski tip, kod nas djeca imaju socijalni i društveni život. Pokušavamo da ih upoznamo s našim glavnim gradom, stalno im obezbjeđujemo odlaske u pozorište, sve što traže, ja im obezbijedim, kazao je Curić.


Danas” TV Alfa

Preuzeto: alfa.avaz.ba