I prosvjetari će imati svoj dom

Za prosvjetne radnike kongresne sale će biti besplatne za organizaciju seminara i edukacija.

Nekadašnji đački dom Željezničkog školskog centra u Buča Potoku uskoro bi trebao otvoriti vrata budućim korisnicima, a objekat će nositi naziv Dom prosvjetnih radnika. Kako nam je kazao Tarik Curić, direktor JU Studentski centar Sarajevo, Dom će služiti za organizovanje edukacija i seminara za prosvjetne radnike, a u njemu će moći boraviti osnovci i srednjoškolci koji dolaze u KS na ekskurziju.

Prosvjetni radnici konačno će dobiti mjesto gdje će besplatno moći koristiti sale za organizovanje edukacija i seminara i neće više to morati raditi u hotelima. Veliku korist od objekta će imati i učenici koji u KS budu dolazili na ekskurziju, jer će ovdje imati najjeftiniji smještaj u gradu. Dom će služiti i za učenike koji žele da upišu srednju školu u KS-u i ovdje žive, kako ne bi morali vozariti, kazao je Curić.

On je istakao da je obnova objekta završena i da se još samo čeka da stignu stolice iz Italije za kongresne sale i restoran.

– Dom raspolaže sa 120 kreveta, četiri kongresne sale, kuhinjom i restoranom. Završili smo opremanje tri sprata, svaka soba ima plazmu, na podovima su postavljeni novi laminati, a kreveti su s novim dušecima i posteljinom. Samo još trebaju da stignu stolice, a tome se nadamo krajem januara, istakao je Curić.

Preuzeto: Oslobođenje